Sunday, April 11, 2010

10.4. Bangkok, floating market

Na dnesek opet par hodin spanku a v 7 odjezd na Floating market, zhruba 2 hodiny od Bangkoku, pekne busikem. No je to opet hodne turisticka destinace, ale co na ty dva dny taky vymyslet jineho. Na miste je soustava kanalu, kde projizdeji obchodnici a turisti. Po volnem case nas nabira lod, ktera nas asi 3/4 hodky vozi na kanalu mezi baracky, pote odjezd minibusem zpet do mesta.

Vylet na pulden s pobytem na miste cca na dve hodky, ale v pohode. Po navratu z trhu jsme jsi pesky ke Grand Palace (opravdu velky) a pak privozem pres reku k Wat Arun, asi dva nejhezci chramy (teda z toho, co jsme videli). Pri chuzi do China Townu jsme uz zacali tusit nejake problemy. Radsi jsme sli smer reka a vzali lodni linku do stanice pobliz naseho guest housu.

Chteli jsme natocit Khaosan road, ale uz byla poloprazdna, chvili pote (jeste jsme tam byli) probehlo par demonstrantu plus auto a za nimi policajti. Nastal vcelku hromadny uprk a zavirani obchodu. Radsi jsme se zdekovali do postrani ulicky nedaleko hotelu, dali jidlo a pak jenom tu ulicku prosli. Preci jenom vrtulnik nad hlavou a vzdalene rany na klidu moc nepridaji. Rano odjizdime, snad bude cesta na letiste v poklidu a do Hong Kongu dorazime vcas.

Dali jsme si jeste relax na guest housu a sli jsme se podivat na Khaosan tesne po utoku, nemel jsem zrcadlovku, mohly byt zajimave fotky. Takhle si musime vystacit s autentickymi zabery z mobilu, mozna neco postnu, mozna si bude treba vydrzet az do navratu.

Kdyz se tak divam po vylidnenych ulicich, tak jsme jedni z mala, kterym se podarilo to videt. Ti, kteri se obavaji, meli jsme trochu obavy, ale nikam jsme se nehnali a drzeli se stranou. Nasledky jsme videli a to nam stacilo.

Po pulnoci jsme diskutovali nad pivem s ostatnimi turisty, novozelandany, australany, anglicany, francouzi a dalsi ruznou smesi narodu.

No comments: