Saturday, April 17, 2010

17.4. Filipiny - Choccolate Hills

Jak bylo vcera naplanovano, tak bylo dnes provedeno. Rano jsme si od mistnich za mirne pujcovne pujcili motorky, teda neco mezi motorkou a skutrem. 125 Honda, manualni razeni bez spojky, v dobrem stavu. Mel jsem trochu obavy, na jednostopem motorovem vozidle jsem sedel naposledy tak pred 8 lety, ale po par kilometrech uz to bylo dobre. Az na zaporne skore v brylich, rano jsem si koupil slunecni bryle od coudy na plazi, neocekaval jsem zazrak, ale ze nevydrzi 20km jizdy to je trochu moc. Ale odbocil jsem, takze na ceste po mistnich silnicich mezi ostatnimi filipinci smer Carmen. Nebylo to tak hrozne, pri kazdem predjizdeni troubit, drzet se neco mezi prostredkem a pravym okrajem. Uprostred nejezdit, proti jedouci nepovazuji motorku za prekazku v predjizdeni a na pravem okraji chodi lidi, deti, psi a povaluje se nejaky bordel, chce balancovat mezi.

Blizici se obdobi destu se nam pripomina (po trech dnech slunicka) 10 minutovymi prehankami, ktere prezivame u cerpacich stanic, v obchodech nebo v zastavkach. Asi po dvou hodinach jizdy jsme u chlouby Boholu - Cokoladovych hor. Tedka byly spise dozelena nez hnede, ale i tak jsou moc hezke. Jeden z kopcu je predelan na rozhlednu, ze ktere je videt na ostatni. Vzhledem k turisticnosti mista je tam dost preplnino, ale my byli kolem obeda, kdy to slo. Nadruhou stranu tam neni nic jineho, takze pokud bysme nejeli na motorkach (samo o sobe zajimave), tak nevim nevim.

Na zpatecni ceste jsme sjeli z hlavni (tesne pred tim se rozpadli bryle co jsem si privezl s sebou) a projeli spodni cast po mistni komunikaci, vzbuzovali jsme trochu pozdvizeni, protoze tri evropani, kazdy na sve motorce (mistni jezdi az ve ctyrech, tri je pocet vic nez bezny), v helmach (mistni helmu nepouzivaji), jak projizdi vesnicemi, kam nezavita vubec nikdo, neni ukaz uplne obvykly. Takze mavali, my jsme mavali, az jsme dojeli do Tagbilaranu, kde jsme trochu bloudili (ne moc), ale most na Panglao jsme nasli a dojeli az na Alona beach. Zitrejsi plany uzpusobime pocasi, nema byt (urcite k vasi radosti) hezky.

No comments: